Base de datos : ins
Búsqueda : COLESTEROL [Descritor de assunto]
Referencias encontradas : 5 [refinar]
Mostrando: 1 .. 5   en el formato [Detallado]

página 1 de 1

  1 / 5 ins  
              next record last record
selecciona
para imprimir
Id:8312
Autor:Vecera, R; Orolin, J; Skottová, N; Kazdová, L; Oliyarnik, O; Ulrichová, J; Simánek, V
Título:The influence of maca (Lepidium meyenii) on antioxidant status, lipid and glucose metabolism in rat^ien ..-
Fuente:Netherlands; Martinus Nijhoff; 2007. 59-63 p. ^btab.
Resumen:This work focused on the effect of Maca on lipid, anti-oxidative, and glucose parameters in hereditary hypertriglyceridemic (HHTg) rat. Maca (1 percent) was administred to rats as a part of a high-sucrose diet (HSD) for 2 weeks. Rosiglitazone (0.02 percent) was used as a positive control. Maca significantly decreased the levels of VLDL (very low density lipoproteins), LDL (low density lipoproteins), and total cholesterol, and also the level of TAG (triacylglycerols) in the plasma, VLDL, and liver. Maca, as well as rosiglitazone, significantly improved glucose tolerance, as the decrease of AUC (area under the curve) of glucose showed, and lowered levels of glucose in blood. The activity of SOD (superoxide dismutase) in the liver, the GPX (glutathione peroxidase) in the blood, and the level of GSH (glutathione) in liver increased in all cases significantly. Results demonstrate that maca seems to be promising for a positive influence on chronic human diseases (characterized by atherogenous lipoprotein profile, aggravated antioxidative status, and impaired glucose tolerance), and their prevention. (AU)^ien.
Descriptores:Colesterol
Suplementos Dietéticos
Lipoproteínas
Lepidium
Triglicéridos
Límites:Animales
Ratas
Localización:PE14.1


  2 / 5 ins  
              first record previous record next record last record
selecciona
para imprimir
Id:6298
Autor:Organización Mundial de la Salud*.
Título:Factores de riesgo de enfermedades cardiovasculares: nuevas esferas de investigación. Informe de un Grupo Científico de la OMS^ies ..-
Fuente:Ginebra; OMS; 1994. 58 p. . (OMS, Serie de Informes Técnicos, 841).
 (OMS, Serie de Informes Técnicos, 841).
Descriptores:Enfermedades Cardiovasculares
Colesterol
Hipertensión
Factores de Riesgo
Localización:PE14.1; CENTRAL-01863


  3 / 5 ins  
              first record previous record next record last record
selecciona
para imprimir
Id:5865
Autor:Müller, Matthias
Título:Einfluss der grünalge scenedesmus auf den cholesterinstoffwechsel: versuche an männlichen ratten^iger ..-
Fuente:Gieben; s.n; 1981. 74 p. ^btab, ^bilus, ^bgraf.
Descriptores:Colesterol/metabolismo
Algas Verdes
Ratas
Experimentación Animal
Localización:PE14.2; CENAN-01745. 2001745


  4 / 5 ins  
              first record previous record next record last record
selecciona
para imprimir
Id:3995
Autor:Calderón Velasco, Rolando
Título:Perspectiva de los lípidos en la diabetes mellitus ..-
Fuente:Lima; s.n; 1970. 62 p. tab.
Tese:Presentada la Universidad Peruana Cayetano Heredia. Programa Académico de Medicina para obtención del grado de Doctor.
Descriptores:Diabetes Mellitus/diagnóstico
Diabetes Mellitus/epidemiología
Lípidos
Colesterol
Diabetes Mellitus/sangre
Localización:PE14.2, T/CENAN-00016


  5 / 5 ins  
              first record previous record
selecciona
para imprimir
Id:3515
Autor:Delgado Butrón, César
Título:Algunos aspectos de la glucemia y colesterolemia en aborígenes del Perú ..-
Fuente:Lima; s.n; 1973. 73 p. ilus, tab.
Tese:Presentada la Universidad Nacional Mayor de San Marcos. Programa Académico de Medicina Humana para obtención del grado de Doctor.
Descriptores:Glucosa de la Sangre/genética
Colesterol/análisis
Colesterol/genética
Grupos Étnicos/genética
Perú
Límites:Estudio Comparativo
Humano
Localización:PE14.1, T/INS-00153



página 1 de 1
   


Refinar la búsqueda
  Base de datos : ins Formulario avanzado   
Buscar por : Formulario libre   

    Buscar en el campo  
1  
2
3
 
           



Search engine: iAH v2.6.1 powered by WWWISIS

BIREME/OPS/OMS - Centro Latinoamericano y del Caribe de Información en Ciencias de la Salud